Egyetemi fejlesztésekMagyar Online Egyetem győri központtal

A győri Széchenyi István Egyetem és konzorciumi partnerei Magyar Online Egyetem létrehozására 1 milliárd 379 millió forintot nyertek pályázat útján, amelyet az Európai Unió és a magyar állam finanszíroz – jelentette be sajtótájékoztatón dr. Kovács Zsolt projektmenedzser és dr. Kovács Miklós szakmai vezető az egyetem Bridge-klubjában.

Elmondták, a projekt célja az intézményekben a 21. század követelményeinek megfelelő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése és működtetése, valamint olyan magas szintű együttműködés létrehozása, amellyel versenyképes, modern, szolgáltató intézményekké válnak az együttműködésben részt vevő partnerek. 

A konzorcium tagjai Széchenyi István Egyetem mellett az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ, az Eszterházy Károly Főiskola, a Dunaújvárosi Főiskola és az Universitas – Győr Szolgáltató Nonprofit Kft. 

A Hungarian Online University nem más, mint ágazati informatikai együttműködés létrehozása az új típusú e-learning alapú képzések hazai és nemzetközi elterjesztésére. A projekt keretében résztvevő intézmények hallgatói online módon kapcsolódhatnak be a képzésbe, érhetik el a létrehozott e-tananyagokat. 

Az intézmények a nemzetközi versenyképességük fejlesztése céljából, a szervezetfejlesztési célból valósítanak meg további projektelemeket a HUNline egyetem létrehozása mellett. 

A Magyar Online Egyetem járműmérnök, műszaki menedzser és mérnöktanár szakokon kínál képzést magyar, angol és német nyelven, az összes kreditpontok száma 405. A projekt 2013. áprilisától 2015. áprilisáig tart. 

Dr. Kovács Zsolt azt hangsúlyozta, ez nem egy klasszikus egyetem, nincs felvételi, új keretrendszerben, új tananyagokkal, új módszerekkel szeretnének itthon és külföldön újabb hallgatókat megnyerni.

Dr. Kovács Miklós szakmai vezető a sajtótájékoztatón arról beszélt, az elektronikos oktatás és tananyag nagy előnye a könyvekkel szemben, hogy itt korlátlan mennyiségű fotó és videó csatolható, nincsenek korlátok. Azok pedig, akik munka mellett tanulnak, online módon bármikor csatlakozhatnak, s ez a cégek számára nem jelent munkaidő kiesést, s a költségek is csökkenthetők.

 

Forrás: Győr+